torsdag 4. august 2011

Ny blogg

Vi starter en ny blogg om vår nye hobby, metallsøking. Oppdaterer med funn etter hver tur.
I juli i år kjøpte vi en Fisher F2 metalldetektor fra Eskeland Electronics. Vi har vært på noen turer frem til nå. mest for å lære oss den nye hobbyen. Nå skal vi ikke skryte på oss de store funnene, men vi har det moro.

Ideen til denne hobbyen fikk vi etter å ha sett bloggen til Terje Olsen som har bloggen DiggingHedmark og etter mange timer hvor vi har sett på Olsen og mange andre rundt omkring i verden som har vært ute med søkeren sine og delt opplevelsen på youtube. Navnet på bloggen vår må vi innrømme er kraftig påvirket av Olsen sin blogg og håper ikke han har noe i mot det.
Fruen i huset, Maria var litt lunken på ideen i starten, men hun er nå like ivrig som meg når det gjelder med å komme seg ut og søke. Hittil har hun egentlig søkt, mens jeg har gravd noe som er en helt grei arbeidsfordeling.


Dagen etter at detektoren kom i posten dro vi på vår første tur. Det ble ikke de aller største funnene, men vi fant noen tomhylser, et gammel kronestykke, teltplugg og en ring. Den tror jeg, eller jeg er rimelig sikker, er etter å ha sammenlignet med den teltduken heimevernet har lånt meg i noen år kommer fra forsvarets teltduk (7 dukeren). Men det vi syns var artigst å grave opp var en gammel rusten saks. Dere kan se våre første funn på bildet under.


Vi har i de andre turene funnet flere mynter. Men disse er ikke av noen stor verdi hverken økonomisk eller historisk verdi. Den eldste er en svensk 50 øring fra 1950. Utover dette har vi funnet flere teltplugger og mye annet skrot som har havnet i nærmeste søppeldunk. Legger ut de bildene jeg har tatt hittil til slutt i dette innlegget. Vi har også funn som ikke er blitt tatt bilde av, men det kommer om ikke så lenge.

Vi kommer tilbake med flere funn senere.

1 kommentar:

  1. Teltplugger og engangsgriller gir et nydlig signal på F2'en :P Man tror man har funnet noe fint men neida.. hehe

    SvarSlett